Terzani blijft de manier herdefiniëren waarop luxe verlichting wordt ontworpen en geproduceerd. Door te experimenteren met nieuwe productiemethoden en vooruitstrevende ideeën is het bedrijf bekend geworden met ontwerpen die gebruik maken van sculptuur, licht, schaduw en beweging om ruimtes opnieuw vorm te geven.

Deze handgemaakte producten bevinden zich op het kruispunt van kunst, luxe en design. Met respect voor de ambachtelijke traditie van Terzani worden in elke "verlichtingssculptuur" nog steeds traditionele methoden voor de verwerking van glas en metaal toegepast, samen met individuele aandacht voor elk detail.

 

Deze ontwerpen komen voort uit de dialoog tussen Terzani en enkele van 's werelds meest gerenommeerde ontwerpers. Terzani is er trots op samen te werken met getalenteerde kunstenaars als Dodo Arlsan, Barlas Baylar, Jean-François Crochet, Nicolas Terzani, Nigel Coates, Maurizio Galante, Christian Lava, Studio 14, Draw, Simone Micheli, Franziska Hinze, Stefano Papi & Saviz Yaghmai en vele anderen, om de originele stijl van de onderneming te creëren.

Over Terzani

Sinds het begin heeft Terzani esthetiek altijd beschouwd als een manier om natuurlijke en artistieke schoonheid te interpreteren. Geboren in Florence, Italië, de bakermat van de Renaissance, werd het bedrijf gedreven om de creatieve invocaties van de magische stad te volgen. Het woord "esthetiek" is afkomstig van het Griekse "aisthesis", wat gevoel betekent of, nauwkeuriger, kennis die wordt gecreëerd door het gebruik van de zintuigen. Als u naar een ontwerp van Terzani kijkt, voelt u hoe het licht de omringende ruimte betoverend omhult. Het is meer dan een praktisch, gebruiksvriendelijk ontwerp, het is een esthetiek die moderne en artistieke schoonheid vertegenwoordigt door het gebruik van design en innovatieve technologieën.

De open dialoog binnen het bedrijf, met inbegrip van externe ontwerpers, genereert de inspiratie achter de creaties van Terzani. De stukken worden geboren uit een bedrijfscultuur die parallel loopt en trouw blijft aan de visie van Terzani. Deze inspiratie kan een vorm zijn die in de natuur bestaat, zoals te zien is bij de vissen die I Lucci Argentati inspireerden; of de stenen/druppels water die Mizu inspireerden; of een materiaal of werkmethode die de aandacht van het creatieve team trekt. De kwaliteitsontwerpers die met het bedrijf werken, voeren projecten uit met alle nodige technische toewijding, maar het uitgangspunt voor elke Terzani-armatuur is altijd een gevoel.

De unieke stijl die Terzani heeft ontwikkeld vereist een evenwicht tussen verschillende kenmerken. Terzani is elegant en verfijnd, innovatief en toch origineel. Terzani maakt gebruik van de nieuwste technologie, maar gebruikt ook fijne materialen die traditioneel met de hand zijn vervaardigd door lokale ambachtslieden. Elke lamp is een object/sculptuur dat bedoeld is om volledig te worden geïntegreerd in zijn omgeving, en een charmant en betoverend lichtspel te verspreiden. Zo ontstaat een constante wisselwerking tussen de lamp en de ruimte eromheen.

Het gevoel dat Terzani uitstraalt is er een van harmonie en saamhorigheid. De producten van Terzani zijn gebaseerd op het menselijke proces en brengen de handgemaakte ambachtelijke tradities over van het stuk voor stuk liefdevol vervaardigen van voorwerpen. Dit is de essentie van Terzani, het zien van schoonheid in de hedendaagse wereld, traditie en de zoektocht naar nieuwe vormen en talen. Om al deze redenen groeit het bedrijf en heeft het zijn export uitgebreid naar een groeiend aantal landen.


New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password