CROMA

Design by Luca Nichetto, 2021

Met zijn naam en slanke structuur roept de nieuwe staande lamp de dynamiek op van de muzieknoot "crotchet", of "half-soupir". In tegenstelling tot de klassieke staande lamp die gewoonlijk van boven opengaat, heeft Luca Nichetto het lamphuis letterlijk ondersteboven gekeerd, waardoor een revolutionair product is ontstaan. Croma is direct functioneel en elegant in de vier beschikbare afwerkingen, en dankzij zijn lichtopbrengst en dimfunctie is hij ideaal voor een breed scala aan omgevingen.

De slanke metalen structuur van Croma, die lichtbundels langs de muur naar het plafond projecteert, roept de dynamiek op van de muzieknoot waaraan hij zijn naam ontleent.

Met een totale hoogte van 186 cm rust de door Luca Nichetto ontworpen vloerlamp op een conische voet die voor haar stabiliteit zorgt, terwijl het slanke silhouet van de paal bijna opgaat in de lichtbundels die van de LED-lichtbron uitgaan. Met een halverwege de paal aangebrachte ring kan de gebruiker de LED-module bedienen en de dim-naar-warm functie regelen, die varieert van 2200 tot 3200 Kelvin.

etallic schaduweffecten gaan van groen naar zwart en van brons naar nikkel. De gradatie van deze afwerkingen verwijst naar de manier waarop het licht tegen de wand omhoog kan stralen. De twee matte tinten, in wit en zwart, hebben een getextureerde, kostbare afwerking die perfect is voor een commerciële of residentiële omgeving.

Croma is een elegant en verrassend product dat de Lodes-filosofie belichaamt van evenwichtig design en krachtig, aanpasbaar licht dat de eindgebruiker in het middelpunt van het project plaatst.


Croma

Van Prijs € 1.754,50

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password