totem


totem rr231

by Mario Bellini
€ 17.847,50
Inclusief belasting Levering: 8 weken

totem rr231

Origineel design van Mario Bellini

Totem, in 1971 getekend door de ontwerper Mario Bellini, is een beroemd designwerk dat de zoektocht naar primaire vormen, zoals het eenvoudige volume van een kubus, omvat en leidt tot modulariteit en compossibiliteit, waardoor de functies van een Hi-Fi verborgen blijven. Uit deze schijnbare kubus produceert Bellini een stereo-installatie, inclusief luidsprekers.

Een essentieel verzamelobject en een getrouwe heruitgave van het oorspronkelijke project, dat nu opnieuw is voorgesteld, vernieuwd en uitgerust met het beste van de hedendaagse technologie voor elektronica en geluid.

Totem

Met de stereo-installatie gesloten is het een gladde kubus, terwijl de luidsprekers, eenmaal geopend, draaien en op vleugels lijken. Dit product is belangrijk vanwege de manier waarop het sculptuur en geluid combineert. De handeling van het openen van de kubus, het plaatsen van de disc en het afspelen van de muziek vereist de deelname van de gebruiker en creëert een "ritueel". Over het geheel genomen is het product een stukje moderne kunst en transformeert het een eenvoudige vorm tot iets meer.

Elke luidspreker is uitgerust met een 2-een-half-weg luidsprekersysteem (een mechanische reflex ladende woofer, een mid-woofer en een tweeter). Door de luidsprekers in hun draaibare steunen te laten zitten, is de onderlinge afstand voldoende om een uitstekende geluidskwaliteit te garanderen.

De luidsprekers zijn demonteerbaar, zodat ze ook op andere plaatsen in de ruimte, ver van de speeltafel, kunnen worden opgesteld, met voldoende geluidsvermogen om middelgrote en grote ruimten te bestrijken.

Wat hem onderscheidt van normale draaitafels is de manier waarop hij het luidsprekersysteem integreert in zijn ontwerp, waardoor het object meer weg heeft van een kunstwerk dan van een eenvoudig stereosysteem.

Aantal

totem rr231
2022-01-03

Datasheet

Kleur
Wit
Material
NET WEIGHT (KG)
Waarborg
2 Jaren

5 andere producten in dezelfde categorie:

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password