Herroepingsrecht - Terugkeer

U heeft recht op de wettelijke bedenktijd van 14 kalenderdagen. Deze periode begint de dag na levering van uw bestelling.

Als u van dit recht gebruik maakt, moet u de ontvangen goederen zo snel mogelijk en uiterlijk 14 dagen nadat u onze klantenservice op de hoogte hebt gesteld van uw beslissing om van de aankoop af te zien, terugsturen.

Voordat u uw product retourneert, vragen wij u om contact op te nemen met onze klantenservice per e-mail, zodat wij de retourzending kunnen coördineren. U ontvangt dan een specifiek document dat ons in staat stelt om de terugkeer van uw product naar onze kantoren zo goed mogelijk te verwerken.

Voorwaarden en condities:

Een artikel wordt alleen geaccepteerd voor retourzending als het voldoet aan onze specifieke retoursvoorwaarden. Als dit niet gebeurt, kan dit leiden tot een weigering van de teruggave.

De producten moeten in perfecte staat zijn, intact zijn en in de originele verpakking zitten, die ook in perfecte staat moet zijn. De producten mogen geen enkel spoor van gebruik vertonen, ze kunnen alleen worden onderzocht zoals in een fysieke winkel, zonder de verpakking en de bescherming van het interieur te beschadigen. Als u de binnenverpakking en de beschermingen beschadigt of het product toch gebruikt, betekent dit dat u het product accepteert en dat er geen enkele retourzending wordt geaccepteerd.

Zodra u na overleg met onze klantenservice uw retourdocumenten heeft ontvangen, heeft u 14 kalenderdagen de tijd om het product aan ons te retourneren.

Uitzonderingen :

Het herroepingsrecht is niet van toepassing op producten die op maat van de klant worden gemaakt, op maat gemaakte producten of producten die duidelijk voor een bepaalde persoon bestemd zijn. Kabels met specifieke afmetingen, speciale afwerkingen, wijzigingen van een onderdeel maken deel uit van op bestelling gemaakte producten en worden niet teruggenomen.

Het herroepingsrecht is niet van toepassing op gebruikte, beschadigde of onvolledige artikelen.

Het Europese herroepingsrecht is niet van toepassing op professionele klanten (d.w.z. klanten die een bedrijfsnaam en/of BTW-nummer hebben) en/of die zich op onze site registreren als professionele klant met ons specifieke prijsbeleid.

Het EU-recht van herroeping geldt alleen voor bestellingen die naar de 28 EU-lidstaten plus IJsland, Liechtenstein en Noorwegen worden verzonden.

Procedure voor het uit de handel nemen en terugsturen van goederen :

Volg de volgende stappen zorgvuldig als u uw pakket wilt intrekken en terugsturen.

Informeer ons per e-mail of via het daartoe bestemde formulier dat u het gekochte product binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling wilt retourneren. Vermeld altijd uw klantnummer, het factuurnummer en de referenties van de producten die u aan ons wilt retourneren. Zodra het retourdocument door onze klantenservice is ontvangen, heeft u 14 werkdagen de tijd om het pakket aan ons te retourneren. U hoeft uw beslissing niet te rechtvaardigen.  Als u dat wenst, lezen we echter graag uw motiveringen, zodat we onze diensten zo goed mogelijk kunnen verbeteren.

Wij nodigen u uit om op onderstaande link te klikken om het standaard retourformulier te downloaden en in te vullen.

Het product moet op eigen kosten en onder eigen verantwoordelijkheid worden geretourneerd naar het volgende adres:

HUGO NEUMANN NV

5 PARC INDUSTRIEL

1440 WAUTHIER-BRAINE

België

U bent verantwoordelijk voor eventuele schade en/of verlies tijdens het retourtransport.

SA HUGO NEUMANN NV aanvaardt in dit verband geen enkele aansprakelijkheid.

Als u van buiten de Europese Unie terugkeert, maak dan altijd gebruik van een bedrijf dat gespecialiseerd is in koeriers- en logistieke diensten (bij voorbeeld UPS, FEDEX, TNT, DHL, ...).  U kunt geen gebruik maken van de postdiensten

Als u nog gebruik maakt van een postkantoor, bent u verantwoordelijk voor alle douaneformaliteiten en -kosten.

Zodra uw pakket door onze logistieke afdeling is ontvangen, controleren wij zo snel mogelijk of het product voldoet aan de retoursvoorwaarden en informeren wij u per e-mail over onze beslissing. Als aan de retoursvoorwaarden is voldaan, wordt het volledige bedrag van uw bestelling op uw rekening teruggestort.

Let op: wij vergoeden alleen het aankoopbedrag en de verzendkosten (indien van toepassing). De verzendkosten voor het retourneren van het product zijn altijd voor uw rekening.

Als het product enigszins afwijkt van onze retoursvoorwaarden (d.w.z. het product kan nog steeds worden doorverkocht), kan de retourzending worden geaccepteerd. In dit geval kan er echter een vergoeding worden gevraagd vanwege de verminderde waarde van het product.

Indien u een omruiling wenst, of voor een geweigerde terugzending van uw bestelling na controle door onze diensten, kunnen wij het product op uw kosten terugsturen met een transportfirma. Indien de geweigerde retourzending na 14 kalenderdagen nog steeds in onze winkel ligt, wordt u per e-mail geïnformeerd dat het product niet langer onder onze verantwoordelijkheid valt. Vanaf dat moment kan een opslagvergoeding van 25€/maand in rekening worden gebracht.

Restituties

Binnen 14 dagen nadat u op de hoogte bent gebracht van uw beslissing om de aankoop te annuleren, zullen wij u de ontvangen betalingen, inclusief de verzendkosten, terugbetalen als onze retoursvoorwaarden volledig worden gerespecteerd.  Wij behouden ons het recht voor om te wachten op de terugzending van uw pakket om de gebruikelijke controles uit te voeren.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password